Luna Optics LN-EIR1-F IR Illuminator slide
Luna Optics LN-EIR1-F IR Illuminator slide

De Luna Optics LN-EIR1-F is een van de meest compacte en lichtgewicht LED IR versterkers op de markt. Hij is tevens de meest veelzijdige LED IR illuminator met volledig instelbare IR-straal. De hel...

Verwachte levertijd

5 jaar(en)

€ 279,00
€ 255,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

De Luna Optics LN-EIR1-F is een van de meest compacte en lichtgewicht LED IR versterkers op de markt. Hij is tevens de meest veelzijdige LED IR illuminator met volledig instelbare IR-straal. De helderheid kan soepel worden ingesteld van 0.5mW naar 120mW. De bundel-breedte kan worden aangepast van 3 t/m 6 graden en in X / Y positie, om de lichtbundel zo precies in het midden van het gezichtsveld te krijgen. De krachtige IR-straal biedt een effectieve kijkafstand tot 500 meter als hij gebruikt wordt in combinatie met Gen-3 nachtkijkers. Met Gen-2 nachtkijkers is de effectieve kijkafstand 300 meter en met eerste generatie nachtkijkers is dat 150 meter.

Gebruik Luna Optics LN-EIR1-F

De Luna Optics LN-EIR1-F is een extra infrarood versterker van Luna Optics. Deze LED infrarood verlichter met aanpasbare sterkte maakt het mogelijk om de kijkafstand bijna te verdubbelen. Deze infrarood versterker is gemaakt van degelijk kunststof en is hierdoor erg licht in gewicht, slechts 100 gram. De LN-EIR1-F kan worden gekoppeld aan de diverse Luna Optics nachtkijkers door middel van zijn schuif adapter. Dankzij de 3V lithium CR123 batterij heeft de LN-EIR1-F een gebruikstijd van circa 3 uur.

Waarom een extra LED IR versterker gebruiken?

Elke traditionele nachtkijker heeft iets van licht nodig om te kunnen vergroten, zeker als er niet voldoende omgevingslicht aanwezig is. Vooral tijdens donkere nachten met zware bewolking zal het extra infrarood licht zorgen voor het benodigde licht om toch heldere beelden te kunnen zien. Bovendien weerspiegelt een IR illuminator zeer goed in ogen, wat een nuttige functie is bij het spotten van alle diersoorten. Met een extra infrarood versterker ziet u dieren-ogen dus extra goed. De LN-EIR-1 (LED IR illuminator) is met name gunstig voor jagers, vogelspotters en natuurliefhebbers, omdat het een breder gezichtsveld biedt dan de laser IR illuminators.

3 LN-EIR versies beschikbaar

Er zijn drie LN-EIR versies beschikbaar – Model LN-EIR-1 met slide connector, Model LN-EIR-2 met een schroef-connector, en Model LN-EIR-3 met de Weaver/Picatinny rail haak. Elke illuminator wordt geleverd met een gesp om hem aan een riem te kunnen dragen en gereedschap om de lichtbundel aan te passen.


De Luna Optics LN-EIR1-F is te koppelen aan de volgende nachtkijker modellen: LN-PB3, LNPB5, LN-PB7, LN-PBG1-PRO, LN-EBG1, LN-EBG1-PRO en LN-EB5-LRF.

Specificaties Luna Optics LN-EIR1-F :

  • Golflengte 805nm
  • Variabele infrarood kracht van 0,5nW tot 120nW
  • Infrarood straalbreedte van 3 tot 6 graden
  • Gebruikstijd van circa 3 uur dankzij de 3V lithium CR123 Batterij

Levering:

  • Luna Optics LN-EIR1-F IR Illuminator
  • DraagtasMerk: Help Luna Optics
Type accessoire: Help LED Infrarood versterker
Golflengte: Help 805nm
Kracht: Help 120mW
Verlichtingsveld: Help 3-6 graden
Max. kijkafstand Gen-1: Help 150m
Max. kijkafstand Gen-2: Help 300n
Max. kijkafstand Gen-2: Help 500m
Voeding: Help 1x3V Lithium CR123 type
Bedieningstijd: Help 3 uur
Afmeting: Help 12,7 x 3 x 3,8 cm
Gewicht: Help 100 gram
Bijlage: PDF bestand Download Luna Optics LN-EIR IR Illuminator manual