Vortex Viper HS 4-16x50 Richtkijker, Dead-Hold DBC Dradenkruis (MOA)

De Vortex Viper HS-T 4-16x50 Richtijker biedt jagers en sportschutters een breed scala van functies die zeker goed in de smaak zullen vallen. Het XR fully muticoating glas heeft een lichttransmissi...

Verwachte levertijd

25 dag(en)

€ 699,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

De Vortex Viper HS-T 4-16x50 Richtijker biedt jagers en sportschutters een breed scala van functies die zeker goed in de smaak zullen vallen. Het XR fully muticoating glas heeft een lichttransmissie van 95%, wat resulteert in zeer heldere en scherpe beelden. Extra lage dispersie (XD) glas verhoogt de schermresolutie en verbetert de kleurkwaliteit. Het 50 mm objectief zorgt voor veel lichtinval, waarmee ook tegen het vallen van de avond of 's ochtends vroeg voldoende licht door de richtkijker komt. Het geavanceerde optische systeem geeft veel zoom mogelijkheden. U vindt met deze richtkijker snel en gemakkelijk uw doel. Hij is gemaakt van aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen en bestaat uit één deel. Hierdoor is de richtkijker erg sterk en kan heel goed omgaan met zware terugslag. De Vortex Viper HS 4-16x50 Richtkijker wordt, net als alle andere richtkijkers van Vortex, gedekt door een levenslange garantie.

Vortex Viper HS 4-16x50 Richtkijker

De Vortex Viper HS 4-16x50 Richtkijker maakt deel uit van de HS-serie wat staat voor Hunter Schooting. Deze HS-serie bevat een geavanceerde optisch systeem met 4x zoombereik, MAG-view fiber optic voor goed zichtbare vergrotings-settings en snel focus oculair. Alle vereiste kenmerken voor de jager die op zoek is naar meer dan alleen de geur uit het bos! De grote oogafstand krijgt schutters snel en gemakkelijk op doel. De side focus zit aan de linkerkant van de richtkijker en is gemakkelijk bereikbaar vanaf je schietpositie. Deze biedt optimale beeld focus en parallax verwijdering van 45 meter tot oneindig.

Extra Pluspunten van de Viper HS serie richtkijkers

De Viper HS richtkijker serie heeft enkele extra opvallende kenmerken die zeer goed van pas zullen komen tijdens de jacht en het sportschieten. De capped turrets met reset mogelijkheid kunnen worden aangepast, zonder dat u gereedschap nodig heeft. U tilt de turret op en stelt deze heel eenvoudig weer in op 0. De beschermkapjes bieden extra externe bescherming tegen stof en vuil. Het Precision-Force Veersysteem zorgt voor gemak en duurzaamheid in aanpassing van de ¼ MOA turrets, wat belangrijk is bij veelvuldig gebruik. Het Precision-Glide Erector System maakt soepele wijzigingen in de zoom lens mogelijk, zelfs onder de zwaarste omstandigheden en bij elk gebruik van deze Viper HS 4-16x50 richtkijker.

Dead-Hold BDC dradenkruis (MOA)

De Vortex Viper HS 4-16x50 richtkijker is voorzien van een Dead-Hold BDC dradenkruis. Een aangepaste hashmark ontwerp, dat giswerk op holdover en windinvloed correcties helpt te elimineren. Als u vooraf weet op welke afstand u wilt gaan schieten, kunt u met behulp van dit Dead-Hold BDC dradenkruis de holdover waarde krijgen. Deze geeft het aantal klikken aan die u omhoog moet instellen, om zeker te weten dat het midden van uw dradenkruis (punt van doel) gelijk is aan uw werkelijke beoogde kogelinslagpunt. Het Dead-Hold BDC dradenkruis is daarom een uitstekende keuze voor de jacht en het schieten op verschillende afstanden, waar holdover belangrijk is. Het fast focus eyepiece op het oculair zorgt ervoor dat u snel en simpel dit BDC dradenkruis kunt scherp stellen.


Maten:

L1: 394mm L5: 147mm
L2: 64mm   L6: 91mm
L3: 56mm   H1: 57mm
L4: 152mm H2: 41mm

Kenmerken van de Vortex Viper HS-T 4-16x50 Richtkijker:

 • XD (extra-low dispertion) lens voor scherp, helder en kleurecht beeld
 • XR full multi coating
 • 30 mm buis uit één deel
 • Gemaakt van zeer sterk aluminium
 • Precision Force veersysteem voor duurzaam gebruik en eenvoudig instellen van correcties via de turrets
 • Precision Glide Erector systeem voor een soepel zoom mechanisme
 • Nevelvrij en waterdicht
 • Schok bestendig
 • ArmorTek coating beschermt de lens tegen krassen en vuilLevenslange garantie Vortex Viper HS 4-16x50

Vortex heeft de beste garantie in de markt en een fantastische klantenservice. Alle Vortex richtkijkers worden namelijk geleverd met een Ongelimiteerde levenslange VIP-garantie. “VIP staat voor een zeer belangrijke belofte aan u, onze klant. Wij repareren of vervangen uw Vortex product in het geval dat het beschadigd of defect is — kosteloos voor u. Als wij uw product niet kunnen herstellen, vervangen wij deze met een product in perfecte staat van gelijke of betere fysieke conditie”, Aldus vortex Optics.


Levering:

 • Viper HS-T 6-24x50
 • Zonnekap
 • Lensdoppen
 • Schoonmaakdoek

Merk: Help Vortex
Vergroting: Help 6 - 24x
Diameter objectief: Help 50 mm
Eye relief (oogafstand): Help 10,2 mm
Gezichtsveld op 100m: Help 5,4 - 1,6 m
Buisdikte: Help 30 mm
Lenscoating: Help Full multicoating
Lengte buis: Help 39,4 cm
Gewicht: Help 640 g
Kleur: Help Zwart
Montage lengte (mm): Help 394
Gasgevuld: Help Ja
Montering meegeleverd: Help Nee
Dradenkruis type: Help Dead-Hold DBC Dradenkruis
Verlichting Dradenkruis: Help Nee
Parallax instelling: Help 45 m tot oneindig (50 yards to infinity)
Max. Breedteverstelling: Help 50 MOA 
Max. Hoogteverstelling: Help 50 MOA 
Klik-waarde op 100m (in mm): Help 1/4 MOA (7,25 mm)
Focal Plane: Help Second Focale Plane (SFP)
Garantie: Help Levenslang
handleiding: Help Manual Vortex Viper HS richtkijkers in SFP