Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 EBR-2C richtkijker (MRAD)

De Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 in MRAD is een geweldig presterende richtkijker en geheel nieuw in het assortiment van Vortex. Een tactische scope voor wie op zoek is naar een richtmidde...

Standaard levertijd

1 dag

€ 429,00
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen

De Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 in MRAD is een geweldig presterende richtkijker en geheel nieuw in het assortiment van Vortex. Een tactische scope voor wie op zoek is naar een richtmiddel voor middellange en lange afstand schieten of om jacht afstanden te verlengen tot een 800 meter. Deze Diamondback Tactical FFP 4-16x44 richtkijker heeft de juiste mix van eigenschappen om een doeltreffende tool te zijn voor berekening van uw aanpassingen. Deze scope geeft de veeleisende jager en sportschutter de precisie die u nodig heeft om uw doel na te streven. En dat in een prijsklasse onder de € 500,- zodat veel schietliefhebbers het zich kunnen veroorloven.

Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 richtkijker in MRAD

Deze 4-16x44mm richtkijker, heeft een 4 keer vergroting en biedt tal van functies die u van een moderne richtkijker verwacht. De Diamondback Tactical FFP biedt uitstekende helderheid van rand tot rand en scherpe resolutie. Hij is dan ook voorzien van multicoated glazen, is gasgevuld, in dit geval met stikstof, schokbestendig, waterdicht, nevelvrij en stof dicht. Gemaakt uit één deel van een robuuste aluminiumlegering die ook in de vliegtuigbouw gebruikt wordt. Hiermee weerstaat hij ook gemakkelijk de grote terugslag van zware vuurwapens.

Eigenschappen van een First Focal Plane richtkijker

Normaal gesproken zijn First Focal Plane richtkijkers duur. In een FFP-dradenkruis vergroot en verkleint het dradenkruis als je in- of uitzoomt met de richtkijker. De lenzen die gebruikt worden en mechanische onderdelen zorgen ervoor dat het dradenkruis er groter en kleiner uitziet, maar toch gekalibreerde afstanden behoudt. Dit zorgt ervoor dat deze FFP-scopes een stuk duurder zijn dan Second Focal plane tegenhangers. Voor schutters die schieten op long-range en middellange afstanden tot een 800 meter, is deze richtkijker de “Holy Grail” en elke cent waard! Zelfs voor degene die niet op heel grote afstanden schieten, bijvoorbeeld in een bereik van 400 tot 600 meter, heeft een FFP-richtkijker grote veelzijdigheid en meerwaarde door de koppeling van de subtensions met de parallax aanpassing, om zo een geïmproviseerde meetzoeker te maken van uw richtkijker. De subtentions in het dradenkruis (de grootte van het dradenkruis in relatie tot het doel) blijven zo altijd constant, ongeacht de vergrotingsfactor die u kiest.

Betaalbare FFP langeafstand richtkijker

Vortex nam de uitdaging aan om een FFP langeafstand richtkijker beschikbaar te maken voor elke schutter en dat voor minder dan € 500,-, welke verwerkt is in hun Diamondback Tactical lijn voor de scherpschutter.

Wat de Diamondback Tactical FFP 4-16x44 echt onderscheidt

Wat de Diamondback Tactical 4-16x44 FFP echt onderscheidt, los van het FFP dradenkruis, zijn de laag-profiel snel aanpasbare tactische turrets voor snelle aanpassing van hoogte en breedte, zonder dat u kapjes moet verwijderen of gereedschap nodig heeft. De turrets kunnen snel gereset worden op 0 door het gebruik van een munt of schroevendraaier. Bijna vijf rotaties van aanpassing (25 MRAD) geven u voldoende ruimte voor grote afstanden van uw geweer in 0.1 MRAD stappen per klik.

Instelmogelijkheden Diamondback Tactical

De brede parallax instelknop van deze Diamondback Tactical FFP 4-16x44 (in de linker turret) is eenvoudig te draaien en kan worden ingesteld van 20 tot oneindig (18,2 meter). De breed en gunstig gelegen dioptrie aanpassing ring is op het oculair aanwezig.

Oogafstand en gezichtsveld

Met een oogafstand van 9,6 cm heeft u minder kans op een blauwe oogkas, wat vooral handig is met de meer krachtige geweren die gebruikt worden voor het schieten op lange afstanden. De 44mm objectief van deze Diamondback Tactical FFP 4-16x44 levert een uitstekende lichttransmissie. Het biedt u ook een breder zicht van de omgeving met een gezichtsveld van 9 - 2 meter op 91 meter afstand.

Diamondback Tactical 4-16x44 FFP Afmetingen
Maten:

L1: 355 mm  L5: 97 mm
L2: 57 mm    L6: 95 mm
L3: 69 mm    H1: 51 mm
L4: 165 mm  H2: 44 mm

Kenmerken Diamondback Tactical FFP 4-16x44 EBR-2C richtkijker in MRAD

 • 30mm buisdikte biedt maximale interne aanpassing en sterkte.
 • Extra lage dispersie (XD) glas verhoogt de schermresolutie en kleurkwaliteit, wat resulteert in zeer scherpe beelden.
 • Fully multicoated lensen; Anti-reflecterende coatings op alle buiten oppervlakken van het glas bieden grotere lichttransmissie voor meer duidelijkheid in condities met weinig licht.
 • FFP of First Focal Plane dradenkruis voor betrouwbare referentiepunten op elke vergroting
 • Het FFP-dradenkruis vergroot als u inzoomt en blijft daarmee in dezelfde verhouding met uw target
 • Glas-geëtst dradenkruis voor zeer gedetailleerde weergaves van hold-over punten
 • Tactische hoogte- en breedte turrets met Zero-Reset correcties om gemakkelijk en snel terug naar nul te keren.
 • Fast focus eye piece om snel en eenvoudig het dradenkruis scherp te stellen
 • Instelbare parallax van 18,2 meter tot oneindig

Toepassing Vortex Diamondback Tactical 4-16x44

De Diamondback Tactical 4-16x44 is heel geschikt voor lange afstand schieten, jagen op groot wild en varmint hunting en voor het schieten van ongedierte tot ± 800 meter. Met de 4-16x vergroting haalt u het doel dichtbij om zo gericht mogelijk te kunnen schieten. Hij is tevens zeer geschikt voor:
 • Jacht op sterk wisselende afstanden van dichtbij tot ver weg
 • Militairen in gevechtssituaties
 • Airsoft
 • Hunter field target schooting
 • Field target shooting
Schiet u alleen op de 100 meter en/of 300 meter schietbaan, dan kunt u beter kiezen voor een SFP-dradenkruis, wat zorgt voor de kleinste dradenkruis afmeting in het algemeen. Levenslange Vortex VIP Garantie

Aangezien de Diamondback Tactical FFP 4-16x44 een Vortex richtkijker is, weet u ongetwijfeld dat deze geleverd wordt met de ongelimiteerde en levenslange VIP garantie. Dit betekent dat hij zal worden gerepareerd of vervangen als het breekt, zonder vragen te stellen. Een geweldige service die uniek is in deze markt.


Levering:

 • 1x  Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 EBR-2C richtkijker (MRAD)
 • 1x Zonnekap
 • 1x Lensdoppen
 • 1x Schoonmaakdoek

Specificaties Diamondback Tactical FFP 4-16x44 richtkijker:

Merk:

Vortex

Vergroting:

4-16x

Diameter objectief:

44 mm

Eye relief (oogafstand):

9,6 cm

Gezichtsveld op 100m:

9-2m

Buisdikte:

30 mm

Lenscoating:

Full multicoating

Lengte buis:

35,5 cm

Gewicht:

654 g

Kleur:

Zwart

Montage lengte (mm):

165 mm

Gasgevuld:

Ja

Montering meegeleverd:

Nee

Dradenkruis type:

EBR-2C

Verlichting dradenkruis:

Nee

Parallax instelling:

18,2 m tot oneindig

Max. Breedteverstelling:

25 MRAD

Max. Hoogteverstelling:

25 MRAD

Klik-waarde op 100m (in mm):

0.1 MRAD

Focal Plane:

First Focale Plane (FFP)

Garantie:

Levenslang

Handleiding richtkijker:

Manual Vortex Diamondback Tactical FFP 4-16x44 Richtkijker

Handleiding dradenkruis:

Manual Vortex EBR-2 Dradenkruis in MRAD