Top

Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief

Nieuw
  • Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief
  • Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief
15,95
per stuk
Product is momenteel niet op voorraad

Neem contact met ons op voor de levertijd
Verwachte levertijd: 3 wekenVoorraad: 0

De Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief is een zeer robuuste zonnekap voor richtkijkers met een objectief diameter van 56mm. Deze zonnekap kan gebruikt worden tegen de schittering van de zon buiten, alsook binnen tegen te fel kunstlicht op de schietbaan.

Waarom een zonnekap voor richtkijkers gebruiken?

Als uw ogen ouder worden, worden ze ook gevoeliger voor schittering. Denk aan schittering als strooilicht die niet van oorsprong vanuit het doel komt. Zelfs wanneer de zon niet direct op de richtkijker valt, krijg je strooilicht. Minimaliseren van het strooilicht helpt uw ogen te profiteren van het licht dat afkomstig is van het doel, om zo het object beter te kunnen zien.

Pet voor uw richtkijker

Soms praten schutters over hoe "helder" de richtkijker is. Vaak is dit gewoon een heleboel wit licht dat strooilicht vertegenwoordigt en wordt veroorzaakt door slechte kwaliteit coatings en glas of de zon die op het objectief schijnt. U kunt de zonnekap dan zien als een pet voor uw richtkijker. Net als het dragen van een hoed om de zon uit de ogen te houden, moet de richtkijker ook een zonnescherm op hebben.

Toepassing Konus Zonnekap voor Richtkijker met 56mm objectief

Niet alleen buiten tegen de zon, maar ook binnen op schietbanen kan de zonnekap goed van pas komen. Bijvoorbeeld tegen de plafond verlichting in de grote zalen. De prestaties op de schietbaan nemen dan af naarmate de vergroting toeneemt en het bereik van een richtkijker toeneemt. Een richtkijker met een vergroting van 3-9x zal minder schittering hebben dan een scope met een bereik van bijvoorbeeld 6.5-20x. Een lange zonnekap kan het gezichtsveld op lagere vergrotingen beperken, maar niet op grotere vergrotingen. De hogere vergrotingsrange is dan ook waar de zonnekap het meest nodig is en gebruikt kan worden.

Reserve Zonnekap voor 56mm Richtkijker

U kunt de Zonnekap gebruiken voor Konus richtkijkers met een objectief diameter van 56mm. Dit bijvoorbeeld als uw richtkijker geen zonnekap heeft of wanneer u deze verloren bent.


Levering:

  • 1x Konus Zonnekap voor 56mm Richtkijker

Merk:

Konus

Afmetingen:

10 cm

Gewicht:

80 g

Kleur:

zwart

Materiaal:

Sterk geanodiseerd aluminium