Deze rookoven tafelmodellen van Multismoke zijn uitgevoerd in RVS - Roestvrij staal (ook wel inox genoemd). De oxidehuid van een roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor er geen verdere roestvorming zal plaatsvinden.

Rookoven tafelmodellen zijn meteen klaar voor gebruik

Voor binnen- en buitengebruik en eenvoudig schoon te maken. Voor het roken van vis, vlees en gevolgelte. Al deze tafelmodellen worden zeer compleet geleverd met rookzout, rookmot en maatflesje, inclusief 24 maanden garantie.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Snel roken met een Rookoven tafelmodellen

In tegenstelling tot een rookoven kun je met een rookoven tafelmodel alleen liggend roken. Het is dan ook uitermate geschikt om visfilets of kip in te roken. Het mooie is dat je binnen 20 tot 30 minuten de vis klaar hebt om op tafel te serveren en op te eten. Door de typische gerookte smaak zal het heerlijk smaken. En het rookproces gaat heel eenvoudig in zijn werk. Ik leg het hier even uit.

Multismoke Rookoven Tafelmodel onderdelen

Onderdelen van een Rookoven tafelmodel

Een Rookoven tafelmodel bestaat uit 5 delen;

 1. De onderste bak waar de gasbranders in staan
 2. Daar bovenop de rookmotbak voor de mot
 3. Dan komt de lekbak
 4. Daar wordt het rooster op geplaatst
 5. Bovenop zit de deksel

 

Voorbereidingen

Maak de vis goed schoon. Vervolgens kun je 2 dingen doen. De bestrooit de vis met het meegeleverde rookzout en laat dit een half uurtje inwerken. Of je legt deze ongeveer een uur in een zoutbadje en voeg je eventueel kruiden toe zoals een paar gekneusde jeneverbessen, een half laurierblad en 1 kruidnagel. Het zoutbad bestaat uit 100 gram zout op 1 liter water. Dep de vis daarna goed droog met een handdoek of keukenpapier.

 

Hoe werkt een Rookoven tafelmodel?

spiritusbranderEen Rookoven tafelmodel werkt op spiritusbranders die in de onderste bak geplaatst worden. De TM2 en TM4 hebben 1 spiritusbrander, de TM6 heeft 2 spiritusbranders. Bij deze Multismoke tafelmodellen wordt een maatflesje mee geleverd die je kan vullen met spiritus. Deze spiritus schud je vervolgens in de brander. Fijn is dat de maatfles precies de juiste hoeveelheid bevat, die nodig is om de vis te roken en te garen.

 

Het rookproces

Leg wat aluminiumfolie onder in de rookmotbak. Zo maak je de bak makkelijk schoon. Deze Rookoven tafelmodellen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Gebruik je hem binnen, plaats hem dan bij voorkeur onder de afzuigkap. Er komt namelijk wat rook vrij tijdens het rookproces. Steek de spiritusbranders aan en leg wat rookmot in de rookmotbak. Plaats het rooster met de vis op de bak, laat het heet worden en sluit de deksel. Bij het roken van zalm (zonder huid) kun je eventueel wat bakpapier, met de randen omhoog, eronder leggen om het vet op te vangen. Vis als forel of zeebaars kun je rechstreeks op het rooster leggen, aangezien ze niet zo vet zijn.

Dan is het simpel. Als de brander van tafelmodel TM2 of TM4 is uitgebrand, na ongeveer 25 à 30 minuten, is je vis klaar om te consumeren. Bij rookoven tafelmodel TM6 is de rooktijd 35 tot 40 min.

Let wel op als je de deksel eraf haalt want deze kan heet zijn. De deksels van deze Multismoke Rookoven Tafelmodellen zijn zeer handig in gebruik en zijn door het slimme design, met 1 vinger omhoog te tillen.

     

 

Wat kan ik roken in een tafelmodel rookoven?

Deze tafelmodellen zijn met name geschikt voor het roken van visfilets, maar je kunt er bijvoorbeeld ook kip, pizza of kaas in roken. Eigenlijk alles wat jij lekker vindt en past in het tafelmodel.


Bij visfilets kun je denken aan;

 • Zalm
 • Forel
 • Zeebaars
 • Makreel
 • Sliptong
 • Haring
 • Beekridder
 • Poon
 • platvis

Rookoven tafelmodellen van Multismoke in RVS

De Rookoven tafelmodellen van Multismoke zijn van zeer goede kwaliteit. Dit komt omdat ze allemaal zijn uitgevoerd in RVS - Roestvrij staal (ook wel inox genoemd). Dit in tegenstelling tot andere tafelmodellen in de markt. De oxidehuid van een roestvast materiaal sluit het onderliggende materiaal goed af, waardoor er geen verdere roestvorming zal plaatsvinden. Hiermee gaan ze veel langer mee dan andere goedkopere modellen die er te verkrijgen zijn. Ze zijn voor binnen- en buitengebruik en bovendien zeer eenvoudig schoon te maken.

Deze rookoven tafelmodellen zijn verkrijgbaar in 3 afmetingen;

Tafelmodel TM2 RVS - geschikt voor bijv.: 1 tot 2 forellen, 2 stukjes zalm of 2 stukjes kip
Tafelmodel TM4 RVS - geschikt voor bijv.: 4 forellen of makrelen, 2 platvissen 
Tafelmodel TM6 RVS - geschikt voor wat grotere vissen en hoeveelheden


Rookoven tafelmodellen heerlijk gerookte vis eten op het terras

Smakelijk eten!