Deze gasunits of gaslades worden onderin de rookoven geplaatst i.p.v. de aslades of houtlades. Het is de manier om de oven op een gelijkmatige temperatuur te houden. Het bakje boven de brander wordt met houtmot gevuld. Voor de verschillende type rookovens zijn er aparte gasunits. Gasunit 30 is geschikt voor de type 30 ovens, Gasunit 40 is voor de type 40 ovens, Gasunit 50 voor de type 50 ovens en Gasunit 70 is geschikt voor de grotere type 70 ovens. 

Rookoven gasunits thermisch beveiligd

De branders zijn thermisch beveiligd en worden met een drukregelaar en 3 meter slang geleverd. Ze kunnen branden op propaan of camping-gaz branden. De modellen GA40, GA50 en GA 70 hebben een regelbare reduceerkraan. Lees onderstaand meer uitleg.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Rookoven Gasunits voor gelijkmatige temperatuur in rookovens

Normaal is het zo dat je in een rookoven een aslade gebruikt om het vuur te maken. Het is echter ook mogelijk om te roken d.m.v. een gasunit. Dan vervang je onderaan de oven de aslade voor een gasunit, die dezelfde maat heeft. Het voordeel van het gebruik van een gasunit is dat je het vuur heel gelijkmatig kunt houden en dus beter kunt controleren.

 

Werking van een Rookoven Gasunit is anders dan met een aslade

Als je gewend bent om met hout het vuur te maken in een rookoven, dan zul je wel even moeten wennen aan een gasunit. De werking van een Rookoven Gasunit is namelijk heel anders dan met een aslade. Hij is eenvoudig aan te maken en te regelen, maar kan ook uit gaan als er te weinig zuurstof in de rookoven aanwezig is. Op het moment dat het vuur van de gasbrander uitgaat, staat wel het gas nog open. Dit gas komt dan in de oven en zal in je vlees, kip of vis gaan trekken. Dat is iets wat je ten alle tijden moet voorkomen. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende zuurstof aanwezig is en de vlam blijft branden zolang het gas open staat. Zorg ook altijd voor voldoende ventilatie als je met een gasunit werkt. Dit voor je eigen veiligheid!

 

Rookproces van de Rookoven Gasunit

Bovenop de gasunit zit een bakje. Hierop kun je de rookmot verdelen. Als de gasbrander brand, zal het rookmot gaan smeulen en kan het rookproces beginnen. De gaskraan laat je eerst openstaan tot je een constante temperatuur in je oven hebt. Daarna kun je de gaskraan bijna dichtdraaien om de rookoven op een constante temperatuur te houden. Je houdt nog een klein vlammetje open om de rook op gang te houden. Je kunt zelfs de kraan dichtdraaien als de oven eenmaal de juiste temperatuur heeft en zo het rookproces op gang blijft.

 

Maten van Multismoke Rookoven Gasunits

Er zijn verschillende maten gasunits die precies passen in de verschillende maten rookovens in Galva en in RVS in ons assortiment. Je haalt de aslade uit de rookoven en plaats de gasunit ervoor in de plaats. Gasunit 30 is geschikt voor de type 30 ovens, Gasunit 40 is voor de type 40 ovens, Gasunit 50 voor de type 50 ovens en Gasunit 70 is geschikt voor de grotere type 70 rookovens. De branders zijn thermisch beveiligd en worden met een drukregelaar en 3 meter slang geleverd. Ze kunnen branden op propaan of camping-gaz branden.

Maten van Multismoke Rookoven Gasunits

Reduceerkraan van Multismoke Gasnunits

De GA30 heeft een vast reduceer-ventiel van 0 - 39 mBar en is niet regelbaar. De modellen vanaf GA40, GA50 en GA 70 hebben een regelbare reduceer-kraan van 0 - 150 mBar.