Multismoke heeft een uitgebreid assortiment van verschillende soorten rookhout. Het Beuken-Eikenhout is het meest neutrale rookhout en kan gebruikt worden voor vis, vlees, kip en wildsoorten. Leverbaar in 1kg, 5 kg en 20 kg verpakking.

 

Rookoven Rookhout in verschillende smaken

Rookhout is verkrijgbaar in de smaken Appel, Kersen en Elzen in 1 kg en 5 kg verpakking.  Voor de vleessoorten zijn de houtsoorten van fruitbomen een aanrader. Voor het roken van de fijnere vissoorten zoals forel en zalm is Elzen het meest geschikt en erg lekker.

Nieuw in het assortiment is het Hickory rookhout. Het allerfijnste voor het roken of op de B.B.Q in 1kg verpakkingen.Weergave:
 


Bezig met laden...

Welk rookhout kan ik het beste gebruiken om te roken?

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar van verschillende soorten hout krijgt je verschillende smaken. Er zijn sommige bossen te vermijden, specifiek zachthout zoals grenen of spar, omdat hun hoge hars en teergehalte de smaak van je eten zal bederven. Als een vuistregel zijn gematigd hardhout wat je nodig hebt.

Rookhout van de timmerman
Je moet wel voorzichtig met welk hout je neemt voor het roken — het is niets zo gemakkelijk om even een bezoek te brengen aan een plaatselijke timmerman of de schrijnwerker die mooie houten meubelen maakt en een eindeloos aanbod heeft van krullen en zaagsel. Hier kunnen echter ook verkeerde en schadelijke stoffen in zitten, met name als er stof van MDF in zit. Dit zal je voedsel besmetten en is zeer schadelijk voor je gezondheid. Je kunt uiteraard wel je eigen hout verzamelen, bijvoorbeeld met een hout-versnipperaar. Herfst en winter zijn waarschijnlijk de beste tijden om dit te doen, wanneer er minder sap in het hout zit. Het hout is ook in diverse hoeveelheden bij ons verkrijgbaar waaronder in 1kg zakken, 5kg en 20kg verpakkingen. Ook is dit rookhout in diverse smaken verkrijgbaar, passend bij het soort vlees of vis dat je wilt gaan roken. Zie hiervoor de beschrijvingen bij de producten.

Multismoke rookhout is veilig en zuinig

Het Multismoke rookhout in ons assortiment kun je veilig gebruiken voor het roken in een rookoven. Het is samengesteld uit speciaal geselecteerde houtsoorten waarvoor geen bomen gekapt worden. Daarna is het speciaal gedroogd tot 8-10% vochtgehalte, waardoor het zuiniger in gebruik is. Dit rookhout bevat geen schadelijke schimmels of vorming daarvan. Het Beuken-Eikenmot is het meest neutrale rookmot en kan gebruikt worden voor vis, vlees, kip en wildsoorten.

Gebruik een gasbrander i.p.v. spiritus
De manier waarop je het hout rangschikt bepaald hoe snel het vuur zal gaan branden. Leg je het niet te dicht op elkaar, dan zal het beter branden. Bij het aanmaken van de houtblokjes kun je het beste lucifers gebruiken of een gasbrander om ze aan te maken. Gebruik bij voorkeur geen spiritus, want dit zal in je te roken eten trekken, wat niet goed is voor de smaak en je gezondheid.