Top

Marumi Macro +3 Filter DHG 49 mm

  • Marumi Macro +3 Filter DHG 49 mm
36,95
per stuk
Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 10

Marumi DHG Macro (Digital High Grade) filters worden gebruikt om dichterbij te kunnen fotgraferen. Ze zijn gemaakt van extra sterk gehard glas en voorzien van meervoudige coating en vocht- kras- en vuilbestandig. Hierdoor zijn de DHG-voorzetfilters ook makkelijker schoon te maken.

Met behulp van een DHG voorzetfilter kunt u dichterbij fotograferen dan uw lens aangeeft.
U draait de voorzetfilter voor op uw lens. Deze voorzetfilter heeft een dioptrie (sterkte) van +3. Indien gewenst kunt u 2 filters op elkaar draaien om nog dichterbij te fotograferen. Een verlenging van de belichtingstijd is niet nodig

Toelichting : DHG macro (voorzet) filter
De sterkte van een Close-up filter wordt opgegeven in dioptrieën, in dit geval dus +3. Met de volgende formule kunt u berekenen hoe u de minimale brandpuntafstand verkleint met een bepaalde Macro of Close-up filter .


Deze formule luidt:
X : ( D * X + 1)


Hierbij is X de minimale brandpuntsafstand van uw objectief in meters, en D het dioptrie getal op de Macro / Close-up lens.


Even een rekenvoorbeeld:
U heeft een objectief dat kan scherpstellen vanaf 55 centimeter en u gebruikt deze Close-up filter met een dioptrie van +3. In dit geval luidt de rekensom:
0.55 : ( 3 * 0.55 + 1 ) en dit is hetzelfde als
0.55 : ( 1.65 + 1 ) ofwel
0.55 : 2.65 = 0.21 Meter, dus 21 centimeter


Levering

  • Marumi DHG Macro +3 Filter 49mm
  • Kleuren Verpakking
Merk:HelpMarumi
Type:HelpDHG Macro +3