Konus Maksutov-Cassegrain Telescoop Motormax-90 90/1200

431300 431070 431054 431034

Verwachte levertijd

3 week(en)

€ 499,00
€ 397,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

De Konus Motormax-90 telescoop met Maksutov-Cassegrain bouw heeft een diameter van 90mm en beelden van onberispelijke kwaliteit, hoge resolutie en uitstekende helderheid. De Motormax-90 is voorzien van een zeer compact en lichtgewicht ontwerp voor maximale draagbaarheid, in combinatie met een geavanceerde equatoriale montering en een volg motor station. De telescoop bevat een dubbele 45° en 90° ster diagonaal en twee professionele plossl oculairs.

Telescoop Konus Motormax-90

De Konus Motormax-90 is een compacte maksutov-cassegrain telescoop. Dit wil zeggen dat de telescoop zowel van spiegels gebruik maakt als lenzen. Op deze manier blijft de telescoop heel compact. Verder beschikt de telescoop over een R.A. volg motor, die het object dat u gekozen heeft in de ruimte volgt. Deze telescoop heeft een vergroting van 71x tot 120x. U kunt dus diep in de ruimte kijken, maar ook zeer dichtbij kijken naar bijvoorbeeld een vogeltje op een tak.

Het Maksutov-Cassegrain design

Telescopen met Maksutov-Cassegrain design hebben een kleinere afmeting en lichter gewicht dan lenzenkijkers of Newtoniaanse telescopen. De Cassegrain bestaat uit een parabolische spiegel met een gat in het midden en een kleine bolle secundaire spiegel met een hyperbolische vorm, welke is uitgelijnd met de hoofdspiegel. De lichtgevende stralen weerkaatst door de hoofdspiegel, convergeren op de secundaire spiegel en worden opnieuw doorgevoerd naar de hoofdspiegel via het centrale gat en komen in focus op het brandvlak aan de andere kant van het gat.

Motormax-90 met 45 en 90 graden oogstuk

Deze Motormax-90 telescoop is voorzien van een 45 en 90 graden oogstuk. Het 45 graden eyepiece is voor visuele observaties. Het 90 graden eyepiece kan gebruikt worden voor foto en camera observaties.

Kenmerken Motormax-90 telescoop

 • Zeer heldere en hoge resolutie beelden door multi-coatings op de optiek
 • Kan beter focussen op objecten dichtbij dan elke andere telescoop
 • Het optische design vermijdt chromatische wazige of vervormde beelden
 • Uitstekend resultaat bij observeren van bolvormige clusters en dubbel sterren
 • Ook geschikt voor brildragers door grote oogafstand

Toepassing Maksutov-Cassegrain Telescoop Motormax-90

Met de Konus Maksutov-Cassegrain Telescoop Motormax-90 kunt u heel duidelijk alle objecten in de ruimte bekijken. Tevens is hij geschikt voor astrofotografie. Er zit een geavanceerde Equatoriale montage in deze telescoop, die specifiek ontworpen is voor het weergeven van de sterren. Deze is vooral belangrijk voor Astrofotografie en de meer geavanceerde amateur-astronomie. Het metalen statief is op uw lengte af te stellen van 73 tot 121 cm. De maanfilter in deze Motormax-90 vermindert het effect van licht reflectie in bijgevoegde finderscope. D.m.v. de grote vergrotingsrange van 71x tot 120x kunt u diep in de ruimte kijken. Daarnaast kan hij ook (beter dan elke andere telescoop) scherpstellen op objecten dichtbij.


Levering:

 • Telescoop motormax-90
 • Zenitspiegel
 • Maanfilter
 • R.A. volg motor
 • 2 Plössl oculairen
 • Statief
 • Meertalige handleiding

Merk: Help Konus
Type: Help Maksutov
Gebruiker: Help Beginner, Gevorderde
Serie: Help Konus Motormax
Constructie: Help Maksutov cassegrain
Coating optiek: Help Multi-coated
Diameter objectief (mm): Help 90mm
Openingsverhouding: Help 1:13
Vergroting: Help 71x, 120x
Sterren zichtbaar (mag.): Help 8,9
Oplossend vermogen: Help 1,3 Boogseconde
Brandpuntsafstand (mm): Help 1200
Oculair diameter (mm): Help 10mm, 17mm
Zoeker (mm): Help 21
Soort statief: Help Aluminium
Motoren: Help R.A. volg motor
Montering: Help Parallactisch/Equatorial
Handleiding: Help Manual Konus Maksutov-Cassegrain Motormax-90
Handleiding: Help Nederlandse handleiding gebruik Konus Telescopen