De Trigggertrap Flash Adapter is een van de meest bruikbare accessoires voor hoge snelheid fotografie. Het triggeren van een speedlight flitser kost aanzienlijk minder tijd dan het triggeren van een camera, dit is cruciaal voor het vastleggen van razend snel bewegende objecten (bijvoorbeeld een tennisbal of een waterballon). Deze tutorial neemt u mee in het proces hoe u deze adapter voor de eerste keer kunt instellen. Hierbij behandelen we de volgende punten:

  • Wat zit er bij de Flitsadapter
  • Hoe koppel ik alle producten aan elkaar
  • Hoe laat ik alles werken


Informatie over de Highspeed Flitsadapter

High speed fotografie kan een leuke bezigheid zijn, maar wanneer u dit voor het eerst probeert toe te passen loopt u vaak al snel tegen een aantal kleine problemen aan. Ten eerste is het lastig om de camera snel te laten triggeren. Voor de meeste foto's zijn camera's uiteraard snel genoeg, maar wanneer je een objecten wilt fotograferen die exploderen of uit elkaar knallen zijn ze vaak te langzaam. Binnenin de camera moet er vanalles gebeuren voordat er een foto genomen kan worden. Allereerst heb je te maken met de spiegel en moet tevens de sluiter reageren/bewegen. In het meest gunstige geval kost dit circa 150 milliseconden en dit is behoorlijk wat tijd in de wereld van high speed fotografie.


Het triggeren van de speedlite of reportageflitser is daarentegen een stuk eenvoudiger en sneller. Je hebt in dit geval te maken met een gesloten circuit, wat betekent dat er geen bewegende onderdelen bij betrokken zijn.


Bij gebruik van Triggertrap Mobile voor het triggeren van een speedlite of reportageflister kan dit heel eenvoudig gedaan worden. Koppel de flitsadapter aan de Triggertrap Mobile Dongle en je opstelling is klaar voor gebruik. Probeer in geen van de gevallen je smart device (smartphone, tablet, etc.) direct te koppelen aan een flitser zonder de tussenkomst van de Mobile Dongle aangezien dit serieuze schade zou kunnen veroorzaken aan je smart device.


De Highspeed Flitsadapter opstelling klaarzetten
Wat heb je nodig voor de Highspeed Flitsadapter?

  • Triggertrap Flash Adapter
  • Triggertrap Mobile Dongel
  • Smart Device met de Triggertrap Mobile app
  • Een Speedlite/Reportage flitserOpstellen van de verschillende onderdelen

Pak de onderdelen uit de verpakking
Allereerst opent u de verpakking van de flash adapter. In de verpakking vindt u een verbindingskabel en de flash adapter.


 

 

Verbind de kabel met de flash adapter

Vervolgens verbindt u de kabel met de flits adapter. Hiervoor plugt u het grotere gedeelte van de kabel in de flits adapter. Aan de andere zijde van de verbindingskabel zit een kleinere plug die hier niet in zal passen.

Flitsadapter en Speedlite koppelen

Schuif de Speedlite/reportage flitser op de hothoes van de flits adapter. Als uw flitser een beveiligingssluiting heeft zet u deze om zodat er een stevige verbinding tussen de flits adapter en Speedlite ontstaat.
 De flits adapter koppelen met de Triggertrap Mobile Dongle

Koppel het andere uiteinde van de verbindingskabel met de Triggertrap Mobile Dongle.

 
Koppel de Triggertrap Mobile Dongel met uw Smart Device

Hiervoor plugt u de Triggertrap Mobile Dongle in de kop telefoon poort van uw telefoon of tablet. Vervolgens start u de Triggertrap Mobile app.

 
Volume naar 100%

Draai vervolgens het volume van uw telefoon naar 100%. Dit kan vaak gedaan worden via de knoppen aan de zijkant van de smart device of via het controle centrum op uw scherm.

 
Flitser op Manueel zetten

Druk op de "Mode" knop an de flitser tot het display scherm een "M" laat zien. Let op! Als de flitser nog steeds op TTL staat, zal de flitser niet helemaal goed functioneren met de flash adapter. Zet in dit geval de TTL functies dus uit.

 
Testen

Nu de hele opstelling klaar staat kunt de deze testen door in de Triggertrap Mobile app te kiezen voor de "Simple Cable Release mode" in het hoofdmenu. Vervolgens drukt u op de rode knop (deze is ook te zien op de afbeelding links). Als alle stappen correct doorlopen zijn, zal de flister moeten flitsen. Gebeurt dit niet, dan raden wij u aan om alle stappen nogmaals door te lopen.
Links Triggertrap - Laat uw smartphone uw SLR Camera op 14 manieren triggeren:

Triggertrap handleidingen:

• Triggertrap handleidingen downloaden voor iOS en Android en in pdf-documenten
• Wat zit er bij de Flitsadapter, Hoe koppel ik alle producten aan elkaar en Hoe laat ik alles werken
• Wat is HDR Fotografie, wanneer gebruikt u HDR fotografie en Hoe kan bracketing gebruikt worden om  HDR met verschillende belichtingen te schieten
• De basics van Timelapse Fotografie, Het gebruik van een interval meter, Een timelapse maken met gratis softwareDirect naar Triggertrap gaan
Geen producten