Triggertrap is een innovatief product waarmee u uw camera op verschillende manieren kunt bedienen met uw Android of iOS apparaat. Door het combineren van een sterke en innovatieve app met 's werelds snelste en meest compatibel hardware is Triggertrap de ideale afstandbediening voor elke fotograaf.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Alles wat u nodig heeft is de gratis app en de triggertrap mobile dongle met geschikte verbindingskabel voor uw camera. Wilt u de geschikte Triggertrap voor uw camera vinden? Klik dan hier.

Foto handleidingen

De Triggertrap producten maken het voor fotografen van ieder niveau mogelijk om verbazingwekkende dingen te doen. Zo kunnen er o.a. epische timelapse video's, dramatisch HDR foto's of explosieve high speed foto's genomen worden. Op deze pagina vindt u een aantal (video)handleidingen waarmee u deze verbazingwekkende dingen kunt bereiken. Deze handleidingen zijn ingedeeld in verschillende categoriën. Om de door u gewenste handleiding te openen klikt u op de bijbehorende afbeelding of de titel van de handleiding.


Highspeed flitsadapter opzetten en instellen

De Triggertrap Flitsadapter is een van de meest gebruikte accessoires voor het maken van high speed foto's. Hier vindt u een handige handleiding hoe u dit kunt doen.

Wat is HDR fotografie

Heeft u moeite om details in de schaduwen en hooglichten van uw foto te krijgen? HDR (High Dynamic Range) fotografie kan in dit geval een oplossing voor u zijn.

Timelapse fotografie

Timelapse een leuke manier om langzame dingen er extreem snel uit te laten zien. Deze handleiding verteld u over de basics van timelaps fotografie en hoe u dit kunt toepassen.

Een Speedlite instellen

Het gebruik van een TTL (Trought The Lens) flitser kan heel handig zijn, maar is de meeste gevallen is manueel flitsen heel belangrijk. De handleiding verteld over zowel TTL and manueel flitsen.

Afstandbediening gebruiken

Er zijn veel situatie waarbij het niet handig is om de ontspanknop van uw camera te gebruiken. In dit soort gevallen is het prettig om gebruik te kunnen maken van een afstandbediening.

Handmatige sluitertijd

Met behulp van handmatige belichtingsinstellingen verkrijgt u volledige controle over uw camera. Op deze manier kunt u zelf beslissen hoe de foto eruit komt te zien en leuke effecten creëren.

Waterdruppel fotografie

Het fotograferen van een waterdruppel is een erg leuke techniek, maar kan lastig zijn uit de losse hand. Het is makkelijk te doen met behulp van een geluids- of vibratie sensor.

De knallende waterballon

Het fotograferen van een knallende waterballon is heel eenvoudig en erg leuk. Op deze manier kunt u uw high speeds fotografie kennis of een speelse en leuke manier uitbouwen.

Een sterrensleep creëren

Vallende sterren laten altijd een soort sleep achter. Door een lange sluitentijd te gebruiken i.c.m. sterren en de draaiende aarde is dit effect op een  speelse manier na te bootsen.

Een autolicht sleep creëren

Het nachtlijke fotograferen van autoverlichting brengt mogelijkheden met zich mee die overdag niet beschikbaar zijn. De lichten van auto's  zorgen hierdoor speels effect in stedelijke foto's.

Imposante waterstroom

Bij landschap fotografie in de buurt van water (zee, rivieren of meren) zijn extra effecten te behalen. Deze manier van fotograferen geeft u de mogelijkheid om uw "water" foto's levendiger en "bewegend" te maken.

Een stilleven met licht

Schilderen met licht, of licht schilderen. Dit is een erg leuke techniek die u volledige, creatieve controle geeft over het licht in uw foto. Eigenlijk gaat u dus schilderen met uw camera.

 

Een lichtbol creëren

Het maken van een lichtbol is één van de leukste technieken om mee te experimenteren. Zolang u de basistechnieken beheerst leert u de rest terwijl u dingen uitprobeert.

Speciale staalwol effecten

Het gebruiken van staalwol bij lange sluitertijden is een heel leuke manier om speciale effecten te creëen. De benodigdheden en tips hiervoor vind u in de deze handleiding.Links Triggertrap - Laat uw smartphone uw SLR Camera op 14 manieren triggeren:

Triggertrap handleidingen:

Triggertrap handleidingen downloaden voor iOS en Android en in pdf-documenten
• Wat zit er bij de Flitsadapter, Hoe koppel ik alle producten aan elkaar en Hoe laat ik alles werken
Wat is HDR Fotografie, wanneer gebruikt u HDR fotografie en Hoe kan bracketing gebruikt worden om  HDR met verschillende belichtingen te schieten
De basics van Timelapse Fotografie, Het gebruik van een interval meter, Een timelapse maken met gratis softwareDirect naar Triggertrap gaan